Sonneclaer-ijs is mijn passie. Ik ben Stefan Mul. Groot geworden op Hoeve Sonneclaer, de Drentse boerderij van mijn ouders Barend en Tineke.
Het omgaan met dieren én mensen is voor mij een gouden combinatie. Biologisch ijs maken van melk die onze eigen koeien produceren. Om jong en oud van te laten genieten. Dat is dankbaar werk.
Ik run Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg (Drenthe), daarbij terzijde gestaan door zijn ouders.
Hoeve Sonneclaer
Hoeve Sonneclaer werkt volgens de filosofie: biologisch boeren in balans met de natuur en omgeving. Dit verrijkt de bodem en vergroot de biodiversiteit. Wij verbinden ons met de buitenwereld, onder andere door het geven van rondleidingen en het aanbieden van producten in onze boerderijwinkels. Meer dan dat: Hoeve Sonneclaer heeft een boerencamping waar je kunt kennismaken met het boerenbedrijf.
Hoeve Sonneclaer is ook een recreatiebedrijf. Vanuit hun boerderij werkt Stefan samen met collega’s aan het lekkerste biologische ijs.